İçindekiler:
- Gut Hastalığı Nedir?
- Gut Hastalığı Neden Olur?
- Gut Hastalığı İçin Risk Altında Olabilirsiniz!
- Gut Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
- Gut Hastalığı Evreleri
- Gut Hastalığı Tanısı Nasıl Konur?
- Gut Hastalığı Tedavisi
- Gut Hastaları Ne Yememeli?
- Gut Hastaları Ne Yemeli?
- Gut Hastalığına Ne İyi Gelir
Gut Hastalığı Nedir?
Gut Hastalığı toplum arasında zengin hastalığı ya da padişah hastalığı olarak bilinir. Bu hastalığın yeme-içme alışkanlıkları sebebiyle meydana geldiği kanısı yaygındır. Ancak bilimsel olarak Gut hastalığı nedir? Gut hastalığı; ani ve şiddetli eklem ağrısına neden olan bir artrit (eklem iltihaplanması) türüdür. Gut romatizma hastalığı sayılmasına rağmen sebep olduğu durumlar dikkate alındığında aslında bir metabolizma hastalığıdır.
Her insanın kanında belirli miktarda ürik asit bulunur. Normalde, ürik asit kanda çözünür ve böbreklerden idrara geçerek atılımı gerçekleşir. Ancak, vücut çok fazla ürik asit üretirse ürik asit kristalleri oluşabilir. Bu ürik asit kristalleri eklem içinde birikerek eklemlerde ağrıya, iltihaplanmaya ve şişmeye neden olabilir. Gut, çoğunlukla ayak başparmağını etkiler, ancak ellerde, bileklerde ve dizlerde de oluşabilir.
Gut atakları, yılda birkaç kez oluşabilir ve birkaç gün boyunca devam edebilir. Bu ataklar sırasında; ürik asit kristalleri kıkırdak, bağ ve yumuşak doku içinde birikebilir, deri altında tofüsler denilen şişlikler oluşturabilir ve böbrek hasarına neden olabilir. Erken teşhis, tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleri ile birlikte gut hastalığı, artritin kontrol edilebilir bir türüdür.
Gut Hastalığı Neden Olur?
Normal şartlar altında, vücuttaki atık maddeler (özellikle protein yapısındaki atıklar) ürik aside çevrilerek vücuttan uzaklaştırılır. Vücutta belirli enzimlerin eksikliği, ürik asidin atılımında yaşanılan problemler ya da ürik asidin çok fazla üretilmesi, kanda ve vücutta ürik asit birikmesine neden olur. Biriken ürik asit, dokulardan sızarak eklem içinde ve çevresindeki yapılarda birikir. Eklemlerde biriken ürik asit, bu bölgelerde iltihaplanmaya neden olur ve bu durum eklemde sıvı artışına, hareket kısıtlıklarına ve ağrılara yol açar.
Gut, kanda yüksek düzeyde ürik asit bulunduğunda görülür. Ancak; kanınızda ürik asit olması, gut hastası olduğunuz anlamına gelmez. Kan dolaşımında belirli seviyelerde ürik asit olması normal ve sağlıklı bir durumdur.
Gut Hastalığı Riskini Arttıran Faktörler
Vücudunuzda yüksek düzeyde ürik asit bulunuyorsa, gut hastalığı geliştirme riskiniz daha yüksektir. Vücudunuzdaki ürik asit seviyesini artıran faktörler genellikle şunlardır:
Yemekler, diyet
Et ve deniz ürünleri açısından zengin bir diyet ile beslenmek ve meyve şekeri (fruktoz) ile tatlandırılmış içecekler içmek, vücuttaki ürik asit düzeylerini artırır ve bu da gut riskinin artmasına neden olur. Alkol tüketmek de gut hastalığı riskini artırır.
Obezite
Gut hastalığı riskini arttıran bir diğer durum da obezitedir. Fazla kilo nedeniyle vücut normal seviyesinden daha fazla ürik asit üretir ve böbrekler biriken ürik asidi yok etmekte daha çok zorlanır. Obezite, yüksek ürik asit seviyeleri ile doğrudan ilişkili bir durumdur. Ürik asit seviyelerindeki artışı önlemek için, doktorunuz kontrolünde kademeli bir kilo verme programı uygulayabilirsiniz.
Tıbbi Durumlar
Bazı hastalıklar ve tıbbi durumlar gut hastalığı riskini arttırmaktadır. Gut hastaları genellikle; diyabet, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, böbrek hastalığı ve felç gibi diğer ciddi sağlık sorunlarına da sahip olma eğilimindedir.
Bazı İlaçlar
Yaygın olarak hipertansiyonu (yüksek tansiyon) tedavi etmek için kullanılan bazı ilaçlar ve düşük doz aspirin kullanımı da ürik asit seviyelerini artırabilir. Organ nakli geçirmiş kişilere reçete edilen ilaçların kullanımı da bir gut hastalığı risk faktörüdür.
Genetik
Ailenin diğer üyelerinde gut varsa, gut hastalığı geliştirme olasılığınız daha yüksektir.
Yaş ve Cinsiyet
Gut, erkeklerde daha sık görülür, çünkü kadınlar daha düşük ürik asit seviyelerine sahip olma eğilimindedir. Menopozdan sonra kadınların ürik asit seviyeleri erkeklerinkine yaklaşır. Erkeklerde 30-50 yaş arasında gut gelişme olasılığı daha yüksektir. Kadınlar genellikle menopozdan sonra gut hastalığı belirtileri gösterir.
Gut Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
Gut hastalığı belirtilerinden en yaygını, bir veya birden fazla eklemde meydana gelen ani ağrı ataklarıdır. Diğer gut hastalığı belirtileri şunları içerebilir:
- Şiddetli ağrı
- Şişlik
- Kızarıklık
- Yanma hissi
Gut hastalığı belirtilerinin görüldüğü en yaygın bölge ayak başparmağının tabanındaki küçük eklemdir. Ayak bilekleri, dizler, bilekler, parmaklar ve dirsekler gut hastalığından etkilenebilecek diğer eklemlerdir. Yaşayan bazı kişilerde, akut (ani başlangıçlı) ağrı o kadar şiddetlidir ki, ayak parmağına hafif bir dokunuş bile şiddetli bir ağrıya neden olur. Bu ağrılı ataklar genellikle ilaçla veya ilaçsız olarak saatler veya günler içinde geçer. Nadir durumlarda haftalarca sürebilir. Gut hastalarının çoğu yıllar boyunca gut hastalığı belirtileri tekrarlayan nöbetler yaşarlar.
Gut Hastalığı Evreleri
Gut hastalığının çeşitli evreleri vardır. Bu evreler bazen farklı gut türleri olarak adlandırılır.
- Asemptomatik (Belirtisiz) Hiperürisemi: İlk gut atağından önceki dönemdir. Gut hastalığı belirtileri gözlenmez ancak kandaki ürik asit seviyeleri yüksektir ve ürik asit kristalleri oluşur.
- Akut Atak: Hastalığın aniden başlayan ve 5-10 gün süren evresidir. Eklemlerde kısa süreli şişmeler ve ağrılar gözlenir.
- İnterkritik Dönem: Hasta şikayetlerinin tamamen geçtiği evredir. Ancak bu evrenin hemen ardından tekrar şiddetli ataklar gözlenebilir.
- Kronik Tofüslü Gut: Ataklar arası zamanın giderek kısalması ve tedavi yapılmaması durumunda bir veya birden fazla eklemde gut hastalığı belirtileri, kalıcı şişlik, ağrı ve hareket kısıtlanması yaşanabilir. Hastalık ilerledikçe ürik asit eklemlerde ve çevresindeki dokularda fazlaca birikmeye başlar ve tofüs denilen şişlikler oluşturur. Tofüsler özellikle ayak başparmağın tarak kemiğinde, parmakların üstünde ve dirseklerin yanında ortaya çıkar. Bu birikintiler eklemde kalıcı hasara neden olabilir.
Gut Hastalığı Tanısı Nasıl Konur?
Gut hastalığı tanısı için ilk olarak kandaki ürik asit miktarına bakılır. Normal şartlar altında kanda ürik asidin kabul edilebilir düzeyi en yüksek 7 mg/dl’dir. Bu seviyenin üstünde ürik asit miktarı, gut hastalığını işaret edebilir. Sadece ürik asit miktarının yüksek olması, gut hastalığı tanısı için yeterli değildir. Tam kan sayımı ve romatoid faktör testi (RF) ve antinükleer antikor (ANA) gibi romatizmal testler yapılabilir. Bu testlerin yanı sıra, röntgen çekilmesi de eklemdeki şişliklerin görülmesini sağlar. Gut hastalığının kesin tanı konulması için, şişmiş ve ağrılı olan eklemlerden sıvı alınmalı ve ürik asit kristallerinin varlığı tespit edilmelidir.
Gut Hastalığı Tedavisi
Gut hastalığı tedavisinde, akut atakların arasındaki dönemlerde ve ataklar sırasında ayrı ayrı yöntemleri uygulanır. Akut gut hastalığı tedavisinde; ağrı kesici ilaçlar, kolşisin denilen ilaç ve steroidler (kortizon) kullanılmaktadır. Kandaki ürik asit seviyeleri aşırı yüksek ise idrarla ürik asit atımını artıran ilaçlar kullanılabilir. Ayrıca yeni atakların oluşmasını engellemek için, akut dönem geçtikten sonra ürik asit oluşumunu azaltan ve idrarla ürik asit atılımını arttıran ilaçlar da bulunmaktadır.
Akut dönemde hastaların bolca istirahat etmeleri önerilir. Fiziksel aktivite, atakların şiddetini artırabilir. Gut hastalığı tedavisinde iltihaplı eklemlere buz koymak; gut hastalığı belirtileri, ağrı ve şişliğin azalmasında etkili olabilir.
Gut tipik olarak ameliyatsız tedavi edilebilir. Ancak yıllar sonra bu durum eklemlere zarar verebilir, tendonları yırtabilir ve eklemler üzerindeki deride enfeksiyonlara neden olabilir. Gut hastalığı tedavisi mutlaka doktor kontrolünde yapılmalıdır.
Eklem sağlığında ve özellikle gut hastalığı beslenmesi oldukça önemli bir konudur. Vücut, birçok gıdada bulunan pürin adı verilen bir maddeyi parçaladıktan sonra ürik asit üretir. Gut hastalığı tedavisine yardımcı olabilecek şeylerden biri, besinlerle aldığımız pürin miktarını azaltmaktır. Özel bir gut hastalığı beslenmesi planı, gut hastalığını tamamen önlemese bile, iyi bir gut diyeti size yardımcı olabilir.
Gut Hastaları Ne Yememeli?
- Gut hastalığı beslenmesinde karaciğer, böbrek gibi sakatatlar ve sucuk, pastırma, sosis, salam gibi gıdalar yememelidir.
- Kırmızı et ve tavuk eti sınırlı miktarda ve yağsız olarak tüketilmelidir. Hamsi, sardalya ve kabuklu deniz ürünleri yüksek miktarda pürin içerir. Toplam kırmızı ve beyaz et tüketimi günlük 60 gram veya haftada birkaç gün 150 gram ile sınırlandırılmalıdır.
- Fazla yağ böbreklerden ürik asit atımını azaltır ve vücutta birikimine neden olur. Bu nedenle; gut hastalığı beslenmesinde yağlı etler, kızarmış yiyecekler, tam yağlı süt ürünleri, tereyağı, margarin, fazla yağ ve şeker içeren tatlılar ve diğer yüksek yağlı gıdalar tüketilmemelidir.
- Şeker veya yüksek fruktozlu (meyve şekerli) mısır şurubu ile tatlandırılmış içecekler hastalık riskini artırır. Yapılan bir araştırmada, fazla fruktoz tüketen kişilerin gut geliştirme riskinin %62 daha yüksek olduğu tespit edilmiştir.
- Bazı alkoller pürin bakımından yüksektir ve ürik asit seviyelerini yükseltebilir. Alkol ayrıca vücudun ürik asidin dışarı atımını engelleyen dehidrasyona (vücudun aşırı sıvı kaybetmesi) neden olur. Yapılan bir çalışma sonucunda alkol tüketiminin gut hastalığı riskinin artması ile ilişkili olduğu gösterilmiştir.
Gut Hastaları Ne Yemeli?
- Tüm meyveler genellikle gut için iyidir. Gut hastalığı beslenmesinde Kiraz, ürik asit seviyelerini düşürmeye ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur ve yemeli.
- C vitamini ürik asit seviyelerini düşürür ve gut ataklarının önlenmesine yardımcı olabilir. Günde en az 500 mg C vitamini almak önemlidir.
- Gut hastalığı beslenmesinde patates, bezelye, mantar, patlıcan, kabak, enginar ve koyu yeşil yapraklı sebzeler dahil tüm sebzeler tüketilebilir.
- Tereyağı veya margarin yerine zeytinyağı, fındık yağı veya balık yağı gibi besinler eklem iltihabının azalmasına yardımcı olur ve gut yemeli.
- Somon balığının pürin içeriği diğer balıkların çoğundan daha düşüktür. Orta miktarda balık tüketimi gut hastalığı beslenmesinin bir parçası olabilir.
- Mercimek, kuru fasulye dahil tüm baklagiller tüketilebilir.
- Düşük yağlı süt ürünleri tüketilebilir. Bazı sütlerde D vitamini bulunur ve D vitamini eksikliği gut hastalığı ile ilişkilidir.
- Yumurta tüketebilirsiniz fakat gut hastalığı beslenmesinde kızarmış yumurta önerilmemektedir. Ancak iki günde bir rafadan veya haşlanmış bir adet yumurta tüketilebilir.
Gut Hastalığına Ne İyi Gelir?
Gut hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilecek bazı yaşam tarzı değişiklikleri gut hastalığına iyi gelir.
- Egzersiz: egzersiz yapmak gut hastalığına iyi gelir. Ancak yoğun egzersiz yapmak veya eklemlere çok fazla baskı uygulamak ağrıların şiddetlenmesine neden olabilir. Yürüyüş, yüzme veya bisiklete binme gibi düşük aktiviteli egzersizler konusunda doktorunuza danışabilirsiniz.
- Alkol ve sigara tüketmek, eklem sağlığı için zararlı olmakla birlikte gut hastalığı için de risk faktörüdür. Sigaradan, alkolden uzak durmak, gut hastalığı faydalı olabilir.
- Kilo vermek, insülin direncini azaltmaya ve ürik asit seviyelerini ve riskini düşürmeye yardımcı olur. Hızlı kilo vermek gut atakları riskini artırabilir. Bu nedenle sağlıklı bir zayıflama programına uyulmalıdır.
- Susuz kalmamaya, günde en az 8 bardak su içmeye özen gösterilmelidir. Yeterli su alımı ürik asidin fazlasının idrarla dışarı atılmasına yardımcı olur ve gut hastalığına iyi gelir.
Gut hastalığı doğru şekilde yönetilmezse, kalıcı eklem hasarına ve daha birçok soruna neden olabilir. Sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri yapmak ve gut hastalığı beslenmesine uyarak gut ataklarını önlemeye yardımcı olabilir.
Kemik, kas, eklem sorunlarınız için uzman ekibimize danışabilirsiniz. Bize ulaşmak için tıklayınız.
Hocam bende gut var idrar yolarında enfeksiyon var enfeksiyonlara karnı bahar kulanı yorum gut hastalığı na bi,zararı olurmu nelerdeir zararları
Ayagımda diz kapağım bugün ağrıyor
Tutmuyor kutanmı acaba hocam
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Size yardımcı olmak isteriz. Gut hastalığı beslenmesinde tüm sebzeleri tüketebilirsiniz. Gut hastalığı tedavisi mutlaka doktor kontrolünde yapılmalıdır. Sağlık probleminiz ve tedaviniz ile ilgili sizi bilgilendirebilmemiz için yakın zamana ait tetkiklerinizi değerlendirmemiz gerekiyor. Tetkiklerinizi 0532 499 77 44 numaralı hattımızdan bizimle paylaşmanız durumda değerlendirme sağlayıp durumunuz ile ilgili daha detaylı bilgi verebiliriz. Sağlıklı günler dileriz.
Merhaba ben Mustafa 48 yaş 95 kg 170 boy benimayagimin alti ateşini yanar birde kirmizi et yardımcı başım çok ağrıyor sebebi nedir
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. paylaştığınız semptomlar, gut hastalığı ile ilişkili olabilir ancak kesin bir tanı koymak için bir doktoa başvurmanız gerekebilir.Ayağınızın altında hissettiğiniz yanma hissi ve kırmızı et tüketimi sonrasında baş ağrısı, gut hastalığına özgü belirtiler arasında yer alabilir.Dilediğiniz zaman 0532 499 77 44 numaralı hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sağlıcakla kalın.
Ben yüksek tansiyon için ilaç kullanıyorum,,ve o günden beri el parmaklarında ve ayak taban kısmında kızarıklık, şişlik ve ağrı başladı,tansiyon ulavi git hastalığını tetiklermi…
Candesartan mylan 16 mg kullanıyorum
Teşekkür ederim
Merhaba Raziye Hanım öncelikle geçmiş olsun. Sizlere yardımcı olmak isteriz. Durumunuz ile ilgili sizi bilgilendirebilmemiz için yakın zamana ait yapılmış olan tetkiklerinizi 0532 499 77 44 numaralı hattımızdan bizimle paylaşmanız durumunda değerlendirme sağlayıp sizi daha detaylı bilgilendirebiliriz. Sağlıcakla kalın.
Gut hastalığını doğru tedavi eden bölüm hangisidir
Merhaba Halil Bey, öncelikle geçmiş olsun. Size yardımcı olmak isteriz. Gut hastalığının tedavisi için romatoloji bölümüne başvurmanız gerekmektedir. Kemik eklem ve kas problemleriniz ile ilgili her türlü sorun ve sorularınız için bizimle dilediğiniz zaman 0532 499 77 44 numaralı hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz..
Hayırlı akşamlar hocam
Benim ürik asit tahlilim 8.5 ile 10 arasında gidip geliyor iki ayrı doktora gittim ilaç önermediler et yemeyi azalt yeterlidir dediler.
Neden ilaç önermiyorlar yan etkisi mi var acaba yoksa ilaç daha yüksek seviyelerdeki hastalar içinmi kullanılmalı.
Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba Müslüm Bey, öncelikle geçmiş olsun. Yüksek ürik asit seviyeleri, potansiyel olarak rahatsızlık yaratabilecek bir durumdur. Doktorlar, ürik asit seviyelerini düşürmek için önce yaşam tarzı değişikliklerini önerirler. Bu değişiklikler genellikle diyetteki purin içeren yiyecekleri sınırlamayı, alkol tüketimini azaltmayı ve yeterli su içmeyi içerir. İlaçlar genellikle bu önlemlere rağmen ürik asit seviyelerinin kontrol altına alınamadığı durumlarda veya hastanın gut atağı geçirdiği durumlarda düşünülür. İlacın önerilmemesi, muhtemelen ürik asit seviyelerinizin şu anda hafif yüksek olması ve yaşam tarzı değişiklikleriyle kontrol altına alınabilecek bir seviyede olması nedeniyle olabilir. Dilediğiniz zaman bize 0532 499 77 44 numaralı hattımızdan ulaşabilirsiniz. Sağlıcakla kalın..
Allah razı olsun. Bizi bilgilendırdınız….. çölyak. Var gut var ne yıyeçeğim şaşıruyoru…m
..
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Yorumunuz için teşekkür ederiz. Gut ve çölyak hastalığı olan bir bireyin beslenme planı, her iki durumu da yönetmeye odaklanmalıdır. İki hastalığı bir arada yönetmek zor olabilir çünkü gut hastalığı genellikle purin içeren gıdalardan kaçınmayı gerektirirken, çölyak hastalığı glüten içeren gıdalardan uzak durmayı gerektirir. Tüketilecek besinler olarak pirinç, mısır, quinoa, karabuğday ve glütensiz yulaf gibi glütensiz tahıllar, et, tavuk, balık, yumurta, baklagiller, kuruyemişler ve tohumlar gibi glütensiz protein kaynakları, taze meyve ve sebzeler hem gut hem de çölyak hastalığı için uygun birer tercihtir. Badem unu, hindistancevizi unu, pirinç unu, patates unu ve karabuğday unu gibi glütensiz unlar, zeytinyağı, hindistancevizi yağı, avokado yağı gibi doğal yağlar kullanılabilir. Dilediğiniz zaman 0532 499 77 44 numaralı hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sağlıcakla kalın.
Yukarda verilen bilgilerde
Gut hastalığı için beslenme için
Mercimek ve baklagilleri öneriliyor
Oysa mercimek pürin açısından yüksek olduğu için katiyyen tüketilmemelidir
Kişisel olarak tesbitim ne zaman mercimek
Tüketsem gut ataklarımın arttığını görüyorum özellikle mercimek teki pürün yüksekliği sakıncalı
Merhaba İsmet Bey öncelikle geçmiş olsun. Gut hastalığı diyetinde mercimek ve baklagillerin tüketimini diyet listesinden tamamen kaldırmayız. Fakat tüketimi az olacak şekilde tüketebilir veya hastanın mercimek tüketiminden sonra atakların da artış gözlemleniyorsa tüketmemelidir. Kemik kas eklem sağlığı ile ilgili sorun ve sorularınız için dilediğiniz zaman 0532 499 77 44 numaralı hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sağlıcakla kalın.
Merhaba,gut hastası olan askere gidebilir mi
Merhaba Arda Bey öncelikle geçmiş olsun. Gut hastalığına sahip olan kişilerin askere gitme durumu, genellikle hastalığın türüne ve şiddetine bağlıdır. Bazı gut hastaları, düzenli tedavi ve kontrol altında tutulduğunda askere gidebilirken, bazıları için bu mümkün olmayabilir. Hastalığınızın askerlikten muaf olup olmayacağını öğrenmek için TSK sağlık yönetmeliğindeki ilgili bölümü okuyabilirsiniz. Sağlıcakla kalın.
Hocam bazı doktorlarımız gut hastalarının atakları başladığı durumda buz tedavisi uygulanmasını doğru bulmuyor. Ve bu bolgeyi sicak tutmak daha faydalı olduğunu soyluyorlar ve Bununla ilgili şu aciklamayi yapıyorlar ayak eklemilerinde başlıca baş parmakta olmasının nedeni yere temasta zemin soğuk olduğu için kristallesme daha hızlı oluyor kalça bölgesinde eklemlerde pek gorulmemesinin nedeni kalça bölgesi sıcak olduğu içinmis siz bu düşünceye katilirmisiniz
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Gut hastalığı tedavisinde, akut atakların arasındaki dönemlerde ve ataklar sırasında ayrı ayrı yöntemleri uygulanır. Akut dönemde hastaların bolca istirahat etmeleri önerilir. Fiziksel aktivite, atakların şiddetini artırabilir. Gut hastalığı tedavisinde iltihaplı eklemlere buz koymak; gut hastalığı belirtileri, ağrı ve şişliğin azalmasında etkili olabilir. Sağlık Durumunuz ile ilgili detaylı görüşme sağlayabilmemiz için 0532 499 77 44 numaralı hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sağlıcakla kalın.
Kreatinim 1.27 ürik asit 8. 8 şu an ayak bas prmağımda kızarıklık ve ağri başladı gut olma ihtimalim yuksek diye düşünüyorum daha önce kullandığım ürükoliz 300 mg tabletim vardı günde yarım tablet almaya başladım sizce doğru yoldamıyım hocam gunde 2 litre su tüketmeye çalışıyorm .Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Gut, genellikle eklemlerde ani ve şiddetli ağrı, şişlik ve kızarıklık ile kendini gösterir ve bu, genellikle ayak baş parmağında başlar. Ürik asidin yüksek seviyeleri bu durumu tetikleyebilir. Ürik asidin yüksek olması gut atağını gösterir, ve kreatinin seviyesinin artması böbrek fonksiyonlarıyla ilgili bir durumun olabileceğini gösterir. Bol su içmek, ürik asidin böbrekler yoluyla atılmasına yardımcı olabilir ve bu iyi bir uygulamadır. Detaylı görüşme sağlayabilmemiz için bizlerle 0532 499 77 44 numaralı hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. Sağlıcakla kalın.
Hocam kolay gelsin yaklaşık 1 haftadır ayak baş parmaklarimda hassasiyet şişlik hissi ve tırnak sızısı yaşıyorum bugün ortapedi bölümüne gittim ürik asit testi yaptı değerim 11.1 çıktı ve gut hastalığı olduğunu söyledi.Gut tedavisinde kullanılan ilaç ve vitamin hapları verdi ve ramatolojiye yönlendirdi.Aceba gerçekten gut hastalığı mı var.Ve bu ağrılarım ne zaman geçer gerçekten çok huzursuzum ilginiz için şimdiden teşekkürler
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Sizlere yardımcı olmak isteriz. Durumunuz ile ilgili sizi bilgilendirebilmemiz için yakın zamana ait yapılmış olan tetkiklerinizi 0532 499 77 44 numaralı hattımızdan bizimle paylaşmanız durumunda değerlendirme sağlayıp sizi daha detaylı bilgilendirebiliriz. Sağlıcakla kalın.
Hocam kolay gelsin yaklaşık 1 haftadır ayak baş parmaklarimda hassasiyet şişlik hissi yanma hissi tırnak sızısı yaşıyorum bugün ortapedi bölümüne gittim ürik asit testi yaptı değerim 11.1 çıktı ve gut hastalığı olduğunu söyledi ve ramatolojiye yönlendirdi vitamin hapları ve gut hapı verdi.aceba gerçekten gut hastalığı mı var çok huzursuzum ilginiz için şimdiden teşekkürler